MCQ for students to practice treasure trove with answers by almond books
Creative Minds

MCQ Questions in ICSE Treasure Trove Poems (Free Test with Instant Answers)

by AlmondBooks Support on Oct 29, 2022

Multiple Choice Questions(MCQ's) are most asked question format in ICSE question papers. Practicing them is very important for students to prevent them from loosing marks.

To make sure that you ace in your ICSE English Literature board exams we have prepared a free MCQ based test on the Latest ICSE’s curriculum following the most important points from the Treasure Trove Poems.

These MCQs have been taken from the Almond Books ICSE Treasure Trove Poems study guide which is the most important guide when you are preparing for your ICSE class 10 board exams. This test will help you enrich your knowledge, test your preparation and is based on the latest ICSE curriculum.

You will also feel more confident in appearing for the final exams after testing your knowledge here. Answers are given at the end of the test. All the best !!

Questions:

1.What does the caged bird’s singing reveal about him?

(a) He is terribly unhappy

(b) He prefers to sing rather than to fly 

(c) He is afraid to be free

(d) He wants to be heard

2.Why does the caged bird sing?

(a) It wants to challenge the free bird

(b) It must make others feel good

(c) It wants to entertain people

(d) It has only one way to express itself

3.What was Maya Anglou's profession apart from being a poet?

(a) Lawyer

(b) Doctor

(c) Activist

(d) Jury

4.What was the poem Daffodils inspired by?

(a) Animals 

(b) Humans

(c) Nature

(d) Happiness

5.What does the phrase "sprightly dance" mean ?

(a) Depressing

(b) Lively and full of energy

(c) Jumping up and down

(d) Slow and cautious

6.Wordsworth saw a host of daffodils beside_____.

(a) The river

(b) The lake

(c) The sea

(d) The hill

7. Why doesn't the patriot blame the people throwing stones at him?

(a) He has committed a misdeed

(b) He is in high pain

(c) He knows that they misunderstood him

(d) He knows that he will be free soon

8. How did Abu Ben Adhem speak to the angel?

(a) With Humility

(b) Rudely

(c) He didn't speak at all

(d) Boldly/Courageously

9. Abou Ben Adhem was a _____ man.

(a) Atheist

(b) Irreligious

(c) Selfish

(d) Religious

10. The poem "Nine Gold Medals" by David Roth narrates-

(a) A folk tale

(b) A story based upon a real incident

(c) An imaginary story

(d) None of the above

 

Answer Key: 1-d , 2-c , 3-c , 4-c , 5-b , 6-b , 7-c , 8-d , 9-d, 10-b

Leave a Comment

Your email address will not be published.